Ritverslagen

23/08/2020

Vanmorgen mochten we 14 frivole fazanten begroeten aan oud Lier voor een ritje van om en bij 70 km uitgestippeld door Phillipe. Net een man te kort om met 15 op de baan te kunnen rijden. Na de betichten in de krant omtrent een stevige boete voor een peloton op de baan met minder dan 15 man, een spijtige zaak. Maar na wat gekonkelefoes toverden de Guldentopskes zeer snel een vijftiende deelnemer uit hun mouw die aan Emblem brug aansloot. Eerste stuk wind af en daar was Stijn om mee de kop te trekken. Aanvankelijk bleef het droog en spijts de wind werd er toch een stevig tempo aangehouden. Iets voor half weg werden we dan toch getrakteerd op een meer dan stevige regenbui. Lucide moment van Rik om even halt te houden en degene die een regenjasje meehadden de kans te geven dit aan te trekken. Wat gegeten en gedronken en weer op weg. Gelukkig was de bui van korte duur en reden we dra weer op droge banen. Vandaag een zeer sterke Phillipe als koersleider gezien die onvermoeibaar tientallen kilometers de kop trok. Toen hij kort bij het einde even een misinterpretatie maakte van zijn GPS werd hij echter schaamteloos , toch voor een tijdje, achtergelaten. De boosdoeners kunnen zich aan een sanctie verwachten. In Kessel werd dan een korte eindsprint ingezet. Uw verslaggever was echter in de achterste regio en verzeild geraakt en heeft geen rangschikking kunnen opmaken. We onthouden, gezien de weersomstandigheden, een behoorlijk gemiddelde van tussen 27 en 28 km/h en geen platte banden of andere mechanische pech. Goed gedaan fazanten; hopelijk zijn we gelanceerd voor een spetterende verderzetting van ons seizoen. In oud Lier werden we dan nog getrakteerd door Guy waarvoor dank en suggesties uitgewisseld om toch nog een Scherpenheuvel tocht te organiseren. Lessen te leren uit vandaag : dringend meer leden aanwerven (ook dames) en proberen uit te vinden wat Phillipe de vorige 24 u heeft geconsumeerd.

Karel Joris

12 juli 2020

Vandaag stonden, ondanks het prachtige fietsweer, maar 8 frivole fazanten aan de start in ‘t Oud Lier. De rit bracht ons richting Herentals met navigator van dienst Jorrit. Al snel bleek dat een aantal jongens met goede benen zaten, het tempo ging al snel naar 29 gemiddeld. Dit was slechts nog maar de voorbode voor wat nog komen zou. Vanaf halverwege werd het tempo nog eens flink opgetrokken richting 32 gemiddeld. Wanneer de wind zich in de rug keerde, werd er goed rondgedraaid aan de kop. Dit werd volgehouden tot we in Nijlen het Netekanaal opdraaiden. Op dat moment zegt Dieter dat hij volledig is leeggereden, dit klinkt als muziek in de oren voor Alexander en Louca. Pech voor hen, want als zij de sprint al heel snel aanzetten, glipt Dieter al snel mee. Karel & Jorrit proberen probeerden een tegenaanval te lanceren, maar tevergeefs. Ondertussen sluiten Guy, Lana & Tomas aan. Met nog pech voor Karel met een lekke band, waar Tomas op zal wachten, zetten we nietsvermoedend met 3 de achtervolging in. Een bende motorrijders zorgde voor nog wat strubbelingen, waardoor de kopgroep blijkbaar de verkeerde weg had genomen. Hierdoor kwamen respectievelijk Jorrit, Lana & Guy als eerste aan in ‘t Oud Lier. Omdat Jorrit zo blij was met zijn overwinning, trakteerde hij iedereen op een gratis consumptie (of was het voor zijn verjaardag volgende week?) #scholjorrit!! Op naar opnieuw zo’n leuk ritje volgende week

Lana Van Hool

5 juli 2020

6 fazanten present voor een ritje in Belgisch zomerweer. Fille begon met een vestimentair spelletje bij de start: “Ik ga fietsen bij 20 graden en neem mee … 1 fietsvest met lange mouwen, 1 windstopper, 1 k-way, 1 lange fietsbroek en 1 paar overschoenen”. Na een kort overleg is hij toch maar met zijn laagjes vertrokken ? Eerst windaf richting Lichtaart. Beetje inhouden in de bochten maar Lana en Fille volgden prima in het wiel van Guy, Louca, Tim en Rik. Na 180 graden keren in Lichtaart, plots vol wind op kop. Toch mooi per 2 blijven rijden en na afwisselend kopwerk konden we de wind makkelijk de baas. Ik stond alvast int zweet, de paar regendruppels waren welkom. De laatste 8km langs het kanaal waren bestemd voor echte Flandriens met wind vol op de neus. De sprint was voor Louca met Tim op mooie 2e plaats. Ik heb via strak tempo de rest veilig afgezet aan ’t Oud Lier. De koude choco’s waren welkom. Alweer fijn ritje in mooi gezelschap!

Rik Gullentops

19 – 22 juni FFF Weekend

Vrijdag 19 juni stond bij menig Frivole Fazanten Fietsers Families met grote stip op de agenda en afgelopen vrijdag was het zover. Bestemming Froidchapelle, vredig dorpje in Henegouwen, uiterst geschikt om niet alleen kilometers maar ook hoogtemeters op ons palmares te schrijven.


De receptie opende pas om 15u en tegen die tijd stonden reeds meerdere families te popelen. Sleutels opgehaald, bungalows opgezocht en bagage uitgeladen. De coronaperikelen zorgden voor wat kleinere bubbels als eerst gedacht en hebben natuurlijk voor het nodige roet gezorgd om grotere verbroederingen zomaar toe te laten.
Met enige vertraging is er savonds nog een ritje van ruim 40 km afgehaspeld met al onmiddellijk 400 hoogtemeters. Een eerste test voor de talrijke aanwezige Frivole Fazanten.
Eenieder is dan in zijn bubbel teruggekeerd om de avond verder te zetten.
Menig bolognese pasta volgens oud geheim familierecept is op de tafels verschenen. Dit alles om de spieren optimaal voor te bereiden voor de koninginnen rit van de volgende dag.


Rik had vier keuzeritten tussen 50 en 130 km met hoogtemeters tussen 400 en 1550 minutieus en met grote klasse voorbereid. Chique gedaan makker!
Dus voor elk wat wils en eenieder heeft het in zijn keuze fantastisch gedaan. Zeker ook chapeau voor Dieter die gezien zijn toestand zich heeft ingezet om enkele dames vakkundig te begeleiden en te motiveren de inspanning tot een goed einde te brengen.
Respect meisjes.
Met bewondering hebben we Louca bezig gezien. Zijn splijtende demarages bergop en adembenemende afdalingen hebben getoond dat dit weekend hij de virtuele gele, witte en bolletjes trui mag claimen. Enkel de groene trui moest hij aan Rik laten na een sprint bergop. De eerstvolgende generatie Fazanten is verzekerd.
’s Avonds was het verzamelen geblazen voor het gezamenlijk avondeten.
De goodwill van de Waalse horeca is ons tegengevallen. Gelukkig was het eten, op enkele uitzonderingen na, nog wel te doen. Het bijeenkomen met zijn allen was bijzonder gezellig.


Zondag hebben de vermoeide spieren voor uiteenlopende sportieve uitdagingen gezorgd. Toch is daar een nieuwe vedette opgestaan. Lucas heeft met pa Rik en nog enkele anderen een MTB tocht van 35 km en ruim 400 hoogtemeters zonder veel moeite meegereden. Tijdens de afdalingen reed hij ons moeiteloos uit het wiel. Bergop vergen nog wat boterhammen en nog wat beter materiaal. Top gedaan makker, de tweedvolgende generatie Fazanten staat ook al klaar.
In de namiddag werd een wandeling in het park gedaan met de bijna volledige groep, met bezoek aan kleinere speeltuin en cafetaria om de Waalse bieren te degusteren.
Snel was de tijd daar voor enkele gezinnen om huiswaarts te keren.
Enkele zijn nog tot maandag gebleven en op dit ogenblik is bij mijn weten ieder veilig terug thuis aangekomen.


In naam van allen denk ik Fille, Dieter, Maarten en Jens te mogen bedanken voor de vlekkeloze organisatie.
Ook dank aan alle mama’s en oma’s die tijdens onze ritten de zorg voor de toch wel brave kindjes op zich hebben genomen.
Wat mij betreft mag in het najaar een tweede meerdaags event eraan komen.
Topweekend!

fff weekend groepsfoto

Karel Joris

14 juni 2020

Vanmorgen verzamelen 12 frivole fazanten voor een ritje van een 70 tal km aan Oud Lier.
Het was nog kort wachten op onze wegkapitein io die wel zijn nationale tricolore band had thuisgelaten.
Voor het vertrek werden alvast twee tafels gereserveerd in onze club taverne.
Rik had een mooi tochtje uitgetekend en nam resoluut de kop.
In het eerste kwart kreeg Tim een lekke band in de buurt waar eerder de FFF nog al wel eens af te rekenen had met dergelijk euvel.
Alexander nam de herstelling resoluut in handen niet afgeremd door restanten van vaste uitwerpselen die aan het buiten oppervlak kleefden.
Even een lieftallige aai aan Lana en alles was weer proper.
Aldaar werd al enige commentaar geuit rond de communicatie in de groep tijdens het rijden.
Enkele km voor de Baalse berg verschenen plots enkele van onze topatleten vooraan.
Blijkbaar niet met de bedoeling de kop over te nemen.
In een mum van tijd bouwde een viertal een aanzienlijke voorsprong op.
Alexander toonde zich uiteindelijk de beste klimmer van de groep van vandaag.
Een stukje verder is dan op een toch wel gevaarlijk punt Fille ten val gekomen.
Een heuse koprol is gelukkig goed afgelopen; enkele schaafwonden, een scheef stuur en zadel en een beschadigd fietstasje niet ten na gesproken.
Een mindere communicatie en enig genomen risico ligt toch wel aan de basis van dit voorval en moet voor de toekomst toch wel als les meegenomen worden.
Kort na het oprijden van de Nete in Kessel is dan de koers losgebarsten.
Een drietal heeft zich snel losgemaakt van de groep en op korte tijd een grote voorsprong opgebouwd.
Gezien het zeer bochtige parcours waren ze voor de rest van de groep snel uit het zicht verdwenen.
Louca was uiteindelijk de sterkste en de winnaar van de dag.
Vanaf daar was het dan nog uitrijden tot oud Lier waar werd opgesplitst in twee Coronagroepen met groene scheiding.
In aanwezigheid van Elien en de toch wel zeer brave tweeling werd de voormiddag afgesloten.
Dank aan Rik voor het uitstippelen van de mooie rit en weinig stijfheid gewenst aan Fille na een nachtje slapen.

Karel Joris

7 juni 2020

Vandaag 7 juni de langverwachte echte openingsrit van de FFF. Het mooie weer de afgelopen maanden heeft duidelijk iedereen deugd gedaan. 18 enthousiaste fietsers aan de start vanmorgen! Veel bewolking maar alle geluk geen druppel regen gezien! Het record om ter snelste lekrijden gaat naar Karel. Slechts 100 meter ver en we hadden al prijs. Gelukkig het enige oponthoud vandaag. De rit trok richting Lille. Mooie 58 km over relatief rustige wegen. Aan het getetter in de groep te horen viel de gem snelheid van +28km/u voor de meesten nog goed mee. De laatste kilometers was het zoals gebruikelijk weer volle bak gas geven. De tegenwind maakte het nogal moeilijk om tempo te blijven rijden. Allemaal losse demarrages en verbrokkeling troef! Uiteindelijk was het slimme sprinter Alexander die geduldig van wiel tot wiel heeft gevolgd om het uiteindelijk te kunnen afmaken. Op de voet gevolgd door Louca en Rik. Hopelijk volgende week evenveel starters! En met wat goede wil van Oud Lier ook nog een consumptie achteraf!

Dieter Schulpen

24 november 2019

Vanmorgen zijn we er met vier man op uit getrokken. Langs de kanalen naar Herentals en binnendoor terug over Herenthout en Bevel. Tim Van de Pol was vandaag in topvorm en dan ook niet weg te slaan van de koppositie! Na een weeral frisse start kregen we uiteindelijk toch de zon nog wat te zien! Bedankt mannen voor weeral een mooie rit!

Dieter Schulpen

23 november 2019

Vanmorgen zijn we met vijf op pad vertrokken. De wegen lagen er wat vettig en nat bij maar onderweg geen regen gehad! Onder een dik wolkendek werkten we onze 50km vlotjes af. Bedankt Sander Schulpen om mee het kopwerk op te nemen vandaag. Morgenvroeg om 9u staan we weer paraat voor de volgende ronde!

Dieter Schulpen

17 november 2019

Deze morgen weer twee fazantenbroeders op post! Weeral een fris en zonnig ritje! Een mooie 50km tegen een ideale wintersnelheid van 25km/u. Volgende week krijgen we hopelijk wat meer versterking!

Dieter Schulpen

10 november 2019

Vanmorgen 2 bevroren fazanten die op pad trokken! Het was een koude herfstochtend, maar het lekkere zonnetje maakte er toch een heerlijk ritje van. Op het gemakje langs de dijken naar Boortmeerbeek en binnendoor terug naar huis. Een mooie 50km. De perfecte winterafstand!

Dieter Schulpen