Ritverslagen

24 november 2019

Vanmorgen zijn we er met vier man op uit getrokken. Langs de kanalen naar Herentals en binnendoor terug over Herenthout en Bevel. Tim Van de Pol was vandaag in topvorm en dan ook niet weg te slaan van de koppositie! Na een weeral frisse start kregen we uiteindelijk toch de zon nog wat te zien! Bedankt mannen voor weeral een mooie rit!

Dieter Schulpen

23 november 2019

Vanmorgen zijn we met vijf op pad vertrokken. De wegen lagen er wat vettig en nat bij maar onderweg geen regen gehad! Onder een dik wolkendek werkten we onze 50km vlotjes af. Bedankt Sander Schulpen om mee het kopwerk op te nemen vandaag. Morgenvroeg om 9u staan we weer paraat voor de volgende ronde!

Dieter Schulpen

17 november 2019

Deze morgen weer twee fazantenbroeders op post! Weeral een fris en zonnig ritje! Een mooie 50km tegen een ideale wintersnelheid van 25km/u. Volgende week krijgen we hopelijk wat meer versterking!

Dieter Schulpen

10 november 2019

Vanmorgen 2 bevroren fazanten die op pad trokken! Het was een koude herfstochtend, maar het lekkere zonnetje maakte er toch een heerlijk ritje van. Op het gemakje langs de dijken naar Boortmeerbeek en binnendoor terug naar huis. Een mooie 50km. De perfecte winterafstand!

Dieter Schulpen

22 september 2019

Valse start door platte band van Stijn … daarna alleen maar genieten. 67km richting Kasterlee, 4 frivole fazanten, 1 gastfazant, briesje, zon, zon, zon, rustig tempo, samen uit, samen thuis. Duimpje voor Guy, Thomas en Jorrit.

Rik Gullentops

15 september 2019

Deze ochtend verzamelenden 8 frivole fazanten aan ’t oud lier voor een mooi tochtje in het zalige zomerzonnetje! Het waren sterke beren Rik en Dieter die het grootste gedeelte van de tocht het kopwerk op zich namen. Halverwege was er echter een kleine demarrage van Stijn die na een inactiviteit van enkele weken zijn benen toch even wilde testen. Deze inspanning zou hij niet veel later, in het bochtige gedeelte echter bekopen… Maar eerst Thomas en nadien Rik zorgden ervoor dat hij terug kon aansluiten en vervolgens was het Dieter die als een fantastische ploegmaat na elke bocht even achter zich keek of iedereen volgde. Op de lange rechte stukken bleef het tempo echter enorm strak wat uiteindelijk leidde tot een tochtje van 68km aan 28,5km/u! Nadien konden we gelukkig op adem komen op het terras van ’t oud lier met een frisse Tripel d’Anvers!

Stijn Peeters

7 september 2019 – Parkinson of a bitch

Vanmorgen 7 gemotiveerde frivole fazanten aan de start. Het weer zag er goed uit dus wij op pad. Na 15km al een spijtige valpartij van Katina. Dit door een kleine misrekening van het parcours. Gevolg, een gekneusde rib en vinger. Opgave dus en ook Jens en Karl gestopt. Wij met 4 door maar weg sfeer en goesting. Toch de 62km rond gemaakt en droog gebleven. Sterkte Katina, veel beterschap!

Guy Konings

1 september 2019 – Scherpenheuvel classic

Rond de klok van 8 verzamelde 13 frivole fazanten ter hoogte van ’t Oud Lier om de lang verwachte rit naar Scherpenheuvel aan te vatten.
Ook twee stevig uit de kluiten gewassen motoren stonden klaar om deze tocht vakkundig te begeleiden.
Elien had op een van deze plaats genomen om als een volleerde cameravrouw deze legendarische tocht voor het nageslacht op video vast te leggen.
Lana en Alexander ontbraken nog op het appel, zij zouden in Berlaar aansluiten.
Goeie zet van beide om later en frisser de heuvelzone aan te kunnen vatten. Aanvankelijk werden we geconfronteerd met een nat wegdek en enkele ontevreden, door ons opgehouden, automobilisten.
De tocht, meesterlijk uitgestippeld door Dieter, leidde ons langs Vlaamse wegen naar het aangekondigde heuvelachtig gedeelte.
Daar vloog telkens het jonge geweld met gespannen spieren op.
Gezien de verslaggever zich steeds in de achterste regio en bevond is hij dan ook geen getuige geweest van de allerlaatste positie wissels.
Zoals vermoed heeft de nog frisse Alexander het merendeel van deze eindsprinten met succes afgesloten en zal hij met glans de komende 12 maanden de frivole bollentrui mogen dragen. Bij de dames heeft Lana met verve de honneurs waargenomen waarvoor proficiat. Zelfs het merendeel van de mannen hebben op de top haar achteraanzicht voor hen zien uitrijden. Twee platte banden tijdens gans de rit zijn al bij al ook een meevaller. Er werd veilig en disciplinair in groep gereden. Dieter en Alexander hebben tot in de puntjes het roadbook perfect aangegeven en begeleid. De aanwezigheid van de motoren was een ongekende luxe, door deze was er nauwelijks oponthoud en werd een mooi gemiddelde gerealiseerd. De voorziene tussenstop in Scherpenheuvel bracht de nodige rust in ons lijf en water in onze inmiddels lege drinken bussen. De tocht richting Lier werd aangevat en vlotjes, op een onvoorziene noodzakelijke plaspauze na, voor het afgesproken aankomst uur afgesloten. Daar stonden een grote schare aan echtgenotes, vriendinnen, kinderen en andere sympathisanten het peloton op te wachten. Een door ’t Oud Lier lekker bereidde bolognese pasta werd met smaak verorberd. Inmiddels was ook de zon er door gekomen. Elien heeft nog enkele groepsfoto’s gemaakt die inmiddels al via de gebruikelijke kanalen werden verspreid. Tot zover een kort verslag van deze meer dan geslaagde tocht met een dikke proficiat aan alle deelnemers, in bijzonder Thomas en Katina die toch met enig angstzweet onder de oksel tegen deze tocht van 110 km aankeken. Nog bijzonder dank aan de motards en Elien, maar ook en vooral aan Dieter voor de uitstippel en Alexander voor de professionele begeleiding.
Op naar de volgende grotere rit, wie weet naar Compostella.

Karel Joris

16 augustus 2019

Vier frivole fazanten, Fille-Thomas-Dieter(nog geen 12 uur uit verlof en volledig uitgerust na een hoogtestage van drie weken in de Zwitserse Alpen. Hij etaleerde dan ook zijn grote form door nauwelijks van de koppositie te wijken. Meteen ook de maidentrip voor onze prachtige nieuwe uitrusting. Klokslag 9u zijn we van start gegaan voor een toerke van 60 km, uitgestippeld door Fille zijn blitse nieuwe gps. Op een klein startfoutje na een perfecte begeleiding (een nieuwe leider is geboren). Het weer was licht winderig en het parkpers bevatte al enkele hellingen van onze Scherpenheuveltocht. In tegenstelling tot vorige zondag werden we gespaard van technische problemen. De nieuwe outfit heeft met verve de eerste test doorstaan. Het truitje zit als gegoten en de zeem in de broek levert het gewenste poepcomfort. Afgesloten in ’t Oud Lier.

Karel Joris

11 augustus 2019

Vandaag om 9u05 hadden we 9 van onze frivole fazanten aan de start. Toureke richting Boom waar we ons nog eens konden kapot rijden op de Bosstraat.
Int begin ging de communicatie via newby GPS wat stroef en moest een zwaar remmanoevre worden geplaatst waar Stijn blijkbaar wat averij opliep die nog naar boven ging komen. Na de Bosstraat ging Tom alleen naar Merksem en gingen de 8 andere met nog een stevige wind op kop verder tot dat Stijn zijn achterband besloot zijne geest te geven. Gevolg, scheur in de binnenband en klein scheurtje in de achterband.
Reparatie stop voor nieuwe binnenband en het oplappen van de buitenband om dan na 200m links af te slagen en een lekker windje in de rug mee te krijgen.
Ter hoogte van de Missestraat 45 te Duffel weigerde de nieuwe binnenband van Stijn ook verder te gaan en werd Depanagedienst Peeters opgetrommeld.
Dus we moesten weer ne fazant achterlaten en vervolgde we met zen 7 tot aan ’t Oud Lier, door de stops en een andere route eindigde we na 51km aan een gemiddelde van 27km.
Hopelijk iedereen paraat volgende week waar de Frivole Fazanten voor de 1ste keer zullen rijden in hun gepersonaliseerde shirts!

Jens Joris